Örgü Elişi Hırka Modelleri ve Yapılışları

Bence örgü hırka modelleri gerçekten bayanlar üzerinde çok güzel duruyor. Yapılışı biraz zor ama sonunda çıkan müthiş modeli gördüğünüzde emekleriniz boşa gitmemiş olacak
Modelin Yapılışı
ARKA :

33 ilmek başlanır. 4 sıra düz örgü örüldükten sonra, sadece 1 taraftan artırma ve eksiltme işlemleri uygulanır. 50 ilmek olana kadar 1 ilmek, 50 ilmek olduktan sonra 10 defa 2’şer ilmek, 70 ilmek olduktan sonra bir defada 70 ilmek artırılarak beden oluşturulur. 140 ilmekle 44 cm örüldükten sonra, artırılan 70 ilmek bir defada kesilir, 2 sıra düz örgü yapılır. Takip eden sıralarda 10×2 ilmek, 33 ilmek olana dek 1’er ilmek eksiltme işlemi yapılır, 4 sıra düz örgü örüldükten sonra beden boyu 120 cm’de ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
ÖN (SAĞ PARÇA) :
54 ilmek başlanır, 4 diş haraşo yapılır. 31 ilmek 1 ilmek artırma, 1 ilmek eksiltme yapılarak ajur model uygulanırken, kalan 21 ilmek düz örgü yapılır. Beden boyu 27 cm’de kol evi için 23×1 ilmek artış yapılarak 77 ilmeğe ulaşılır. Takip eden sırada yine aynı taraftan 1 defada 16 ilmek artış yapılarak kol oluşturulur, 2 sıra örüldükten sonra bir defada 45 ilmek daha artış yapılır. 138 ilmekle düz örgüye devam edilir, beden boyu 55 cm olduğunda tüm ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
Örgü Ceket Modelleri-Örnekleri
Kış aylarında hatta daha doğrusu bahar aylarında bayanların üzerine en yakışan şey örgü ceket modelleridir. Hem serin havalarda üşümemenizi hem de şık bir görünüme sahip olmanızı sağlar. 2011 yılında da örgü ceket modelleri oldukça moda olacak gibi görünüyor. Örgü ceket örneklerine bakacak olursak daha çok siyah ve gri renkler dikkatleri çekiyor. Örgü ceket yapımına bakacak olursak ; İp: 120 gr. Tığ: 1 numara Beden:38 Tığ işi kısa kollu ceketin etek ucuna ön ve arka için 7 cm boyutunda motifleri yaparak birleştiriri. Üzerine 1 dolu, 1 boş sırasıyla devam edin. 14 cm sonra, 2,5 motif öne gelecek şekilde önleri ve arkayı ayrı ayrı örün. Kol kesimi için yanlardan 4 direkli dolgu sırasını eksiltin. Önde yakayı V şeklinde kesin. Kolları 1 dolu, 1 boş olarak örün. Kısa kollu yapın. Kol ağzına ve önlerin çevresine kenar dantelini yaparak bitirin.